Connect with us

Posao

Medicinska sestra, necijepljena, traži novi posao

Objavljeno

on

Necijepljeni medicinski radnici traže nove poslove

Ovo nije nikakav izmišljeni naslov nego već sve raširenija praksa koju možete sresti u malim oglasnicima.

Od 15. ožujka 2022. godine zaposlenici u bolnicama moraju dokazati da su cijepljeni protiv koronavirusa, da su medicinski izuzeti od cijepljenja ili da su se oporavili. Poslodavac je dužan dostaviti dokaze. Iako su već dvije godine pod ogromnim pritiskom ova mjera zasigurno neće pomoći smanjenju deficita radne snage u ovom sektoru.

Premda je veliki broj medicinskog osoblja i sam iskusio zarazu Covidom 19 na svojoj koži i premda je kvota cijepljenih unutar branše iznad državnog prosjeka i dalje ima određeni broj djelatnika koji se ne želi cijepiti.

Iz tog razloga su i oglasnici ne samo po lokalnim novinama nego i po društvenim mrežama sve puniji oglasa u kojem medicinsko osoblje ne ističe vlastite specijalizacije ili sposobnosti nego činjenicu da nisu cijepljeni.

Prijete li otkazi?

Prijeti li zaposlenicima otkaz bez otkaznog roka ukoliko ne predoče tražene dokaze? Obveza pružanja dokaza sekundarna je ugovorna obveza. Ako se zaposlenici ne pridržavaju, dolazi do povrede obveza iz ugovora o radu i tada se primjenjuju uobičajeni propisi o radu. Poslodavci svakako nemaju izbora nego poštivati već usvojene regulative.

Oglasi

Nalaziš se u istoj situaciji? Javi nam se. Rado ćemo ispričati i tvoju priču. Email:info@putokaz.eu

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook