Connect with us

Domovina

Najuzornija seoska žena je Marina Šunić iz Rodaljica

Objavljeno

on

Najuzornija seoska žena je Marina Šunić iz Rodaljica kod Benkovca u Zadarskoj županiji, a izabrana je između 17 kandidatkinja iz 15 županija na izboru koji je u subotu održan u Svetom Petru u šumi.

Prva pratilja je Gordana Brozović, predstavnica Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje ponijela je Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije. 

Najuspješnijim hrvatskim seoskim ženama čestitala je izaslanica premijera Andreja Plenkovića, ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je istaknula da je taj izbor postao prepoznatljiv u Hrvatskoj.

“Svake godine svjedočimo primjerima žena koje su doista izbrisale sve granice između ruralnog i urbanog i time srušile sve predrasude. One se, naravno, bave poljoprivredom u ruralnom prostoru, ali i mnogim drugim djelatnostima”, rekla je Vučković.

Dodala je da su ovogodišnje sudionice izbora najuzornije seoske žene, ujedno i profesorice glazbe, sportašice i žene koje su aktivne u vatrogastvu, a ima i poljoprivrednih inženjerki, žena koje se ističu u humanitarnom radu, koje su vrlo uspješne poduzetnice.

Oglasi

“To znači da upravo one stvaraju dodanu vrijednost od osnovnih proizvoda, i svake je godine, čini mi se, žiriju sve teže i teže”, rekla je Vučković kojoj je pripala čast da izbor otvori na netipičan način, prerezavši sabljom veliki krokant na tri kata, lošinjsku tortu, kao što je to dugogodišnja tradicija na vrhuncu slavlja, a s Lošinja ga je donijela kandidatkinja Primorsko- goranske županije Ivanka Golubović koja se u svom OPG- u bavi uzgojem voća, povrća i maslinovog ulja.

Ovogodišnji izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Svetom Petru u Šumi, odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica Antonija Mrzlić Budak.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook