Connect with us

Domovina

Umro pjevač Milo Hrnić

Objavljeno

on

Dubrovački pjevač zabavne glazbe Milo Hrnić umro je u subotu nakon duge i teške bolesti, objavio je Dubrovački vjesnik.

Hrnić je bio veliki zaljubljenik u dalmatinsku pjesmu i proslavljeni zabavljač. Smatrali su ga legendom dubrovačke i hrvatske glazbene scene.

Oduševljavao je publiku gdje god bi nastupao, a posljednji veliki koncert pod nazivom ‘To je moja zemlja‘ održao je prije četiri godine na Poljudu, podsjeća list.

Milo Hrnić rođen je u Dubrovniku 3. veljače 1950. u glazbenoj obitelji. Pravo ime bilo mu je Božo, a nadimak Milo nadjenula mu je majka. Pjevač je kasnije nadimak pretvorio u službeno ime, prepoznatljivo na glazbenoj sceni.

U dugogodišnjoj je bogatoj karijeri Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma s više od 200 pjesama.

Oglasi

Tri puta je tijekom 1980-tih pobjeđivao na splitskim festivalima s pjesmama Vrati se, Dalmacijo, ljubav si vječna i Dobra večer prijatelji, hitovima koji se i danas rado slušaju i pjevaju.

‘Kome bi šumilo more moje sinje‘, ‘Požurite konji bijeli‘, ‘Dalmacijo, ljubav si vječna‘, ‘Budi noćas mirno more‘, ‘Golubice bijela‘, samo su neki iz niske hitova kojima je Hrnić osvajao publiku.

Veliku popularnost Hrniću je priskrbilo i snimanje televizijske reklame za jednu banku.

Hrnić se okušao i kao političar. Bio je član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo iz redova HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik. 

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook