Connect with us

Savjeti

Stan u Münchenu: Kako i gdje tražiti

Objavljeno

on

Minhen

Pronalaženje stana u Münchenu može biti izazovno, ali uz prave savjete i strategije, možete pronaći savršeno mjesto za život. U ovom članku ćemo se usredotočiti na nekoliko ključnih savjeta koji će vam pomoći da pronađete stan u Minhenu.

Pronalaženje stana

Postoji nekoliko načina za pronalaženje stana u Minhenu. Jedan od najboljih načina je pretraživanje oglasa za nekretnine na internetu. Postoje mnoge web stranice koje nude oglase za stanove u Minhenu, kao što su Immobilienscout24 i WG-Gesucht. Ove web stranice omogućuju vam da pretražujete stanove po cijelom gradu i filtrirate ih prema vašim željama. Ponekad se stanovi mogu pronaći i na Ebay Kleinanzeigen a nije loše provjeriti i ponudu u novinama.

Drugi način pronalaženja stana je putem agencija za nekretnine. Agencije za nekretnine ili tzv. “makleri” mogu vam pomoći da pronađete stan koji odgovara vašim potrebama i željama. Međutim, agencije za nekretnine obično naplaćuju naknadu za svoje usluge.

Treći način pronalaženja stana je putem prijatelja ili poznanika. Ako poznajete nekoga tko živi u Minhenu, možda će vam moći pomoći da pronađete stan. Osim toga, možda će znati za slobodne stanove koji nisu objavljeni na internetu.

Savjeti za pronalaženje stana

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete stan u Minhenu:

Oglasi
  1. Budite spremni platiti depozit: Većina stanodavaca u Minhenu traže depozit prije nego što se uselite u stan. Depozit obično iznosi tri mjesečne najamnine.
  2. Budite spremni platiti proviziju: Ako koristite agenciju za nekretnine, morat ćete platiti proviziju koja obično iznosi jednu mjesečnu najamninu.
  3. Tražite stan izvan centra grada: Stanovi u centru grada su obično skuplji od onih izvan centra grada. Razmislite o pronalaženju stana u predgrađima ili manjim gradovima u blizini Minhena.
  4. Budite fleksibilni: Ako ste fleksibilni oko lokacije i veličine stana, lakše ćete pronaći stan koji odgovara vašim potrebama.
  5. Budite brzi: Stanovi u Minhenu se brzo iznajmljuju, pa budite spremni brzo djelovati ako pronađete stan koji vam se sviđa.

Pronalaženje savršenog mjesta za život može biti izazovno, ali uz prave strategije i savjete, možete pronaći savršeno mjesto za sebe. Kada pronađete adekvatan stan onda slijedi i obilazak istog. Taj obilazak se naziva “besichtigungstermin” i na njemu se stan predstavlja većem broju zainteresiranih. Tu je važno da se dobro pripremite i imate sve ono što najmodavac traži. Uglavnom je to dokument koji se zove “Selbstauskunft” i u njemu navodite svoje podatke a obično trebate imati i platne liste te potvrdu o istoj Schufi (kreditnoj sposobnosti). Najmodavci se većinom služe metodom eliminacije svih onih koji nemaju nešto od navedenog ili nisu sposobni ispuniti neki od traženih uvjeta (djeca, kućni ljubimci, određena visina primanja)

U konačnici ovo je utrka na duže staze i svakome bi savjetovali da bude dobro pripremljen kako fizički tako i psihički.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook