Connect with us

Bavarska

SUDAR VLAKOVA KOD MÜNCHENA: Jedna osoba poginula, tridesetak ozlijeđenih

Objavljeno

on

Dva vlaka su se sudarila u ponedjeljak oko 15:40 kod postaje Ebenhausen-Schäftlarn jugozapadno od Münchena, navela je minhenska policija. 

Jedna osoba je smrtno stradala i najmanje 30 je ozlijeđeno u sudaru prigradskih vlakova u Gornjoj Bavarskoj blizu Münchena, objavila je njemačka policija.

Uzrok nesreće nije još utvrđen, rekao je glasnogovornik policije u ponedjeljak navečer. Nesreća se dogodila na liniji S7 prema Wolfratshausenu.

Željeznički operater Deutsche Bahn (DB) prvo je na Twitteru objavio da su “objekti na pruzi” između Ebenhausen-Schaftlarna i Baierbrunna. Linija je obustavljena, a umjesto vlaka na toj relaciji voze autobusi.

Uzrok sudara vlakova nepoznat

Kako javlja Merkur, iz još uvijek nejasnih razloga, vlak je već krenuo u smjeru Münchena nakon čega je došlo do sudara s drugim vlakom. Na terenu je trenutno mnogo vatrogasaca i spasilačke službe koje zbrinjavaju ozlijeđene. Nad područjem nesreće kruže helikopteri, ispituju se očevici ove stravične nesreće.

Oglasi

Do sudara vlakova došlo je na padini, otprilike u ravnini spoja s cestom prema samostanu. Prema riječima očevica, tom području je teško pristupiti.

Jedna osoba smrtno je stradala, ali policija navodi kako identitet žrtve još nije poznat.

Preuzmi Putokaz aplikaciju besplatno na svoj uređaj:

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook