Naslovnica Izdvojeno TREĆI U MJESEC DANA: Opet štrajk Njemačkog sindikata strojovođa

TREĆI U MJESEC DANA: Opet štrajk Njemačkog sindikata strojovođa

Štrajk (opet)

GDL streik
foto: Wikimedia Commons

GDL (Njemački sindikat strojovođa) započeo je još jedan štrajk koji će, prema najavama, trajati pet dana. S-Bahn u Münchenu također je zahvaćen ovim štrajkom pošto nije bilo odgovora na ponudu Deutsche Bahna od srijede do danas.

Treći štrajk koji je započeo u posljednjih mjesec dana u Frankfurtu je najavio šef sindikata Claus Weselsky. Deutsche Bahn je u srijedu predstavio novu ponudu u sporu oko plaća sa sindikatom strojovođa koja uključuje povećanje plaća za 3,2 posto, bonus od korone do 600 eura i rok kolektivnog ugovora od 36 mjeseci. 

U teretnom prometu Sindikat je započeo štrajk u srijedu u 17 sati, dok je štrajk u putničkom prometu započeo u četvrtak u 2 sata ujutro. Prema najavama, štrajk bi mogao potrajati do utorka, 7. rujna 2021. u 2 sata ujutro.

München S-Bahn također je zahvaćen štrajkom, međutim, kao i u prethodnim štrajkovima, Deutsche Bahn želi izraditi plan za hitne slučajeve. Fleksibilno korištenje karata na snazi je od ponedjeljka (30. kolovoza). Od 2. rujna trebala bi postojati stabilna osnovna ponuda.

S-Bahn linije trebale bi voziti najmanje svakih sat vremena, a na nekoliko dionica linija svakih 20 do 40 minuta. Željeznica putnicima savjetuje da redovito provjeravaju informacije o redu vožnje.

Prethodni članakUBOJSTVO NA OBERSENDLINGU: Počinitelj uhićen u Hrvatskoj
Sljedeći članakOTVARANJE KLUBOVA U BAVARSKOJ: Nema euforije