Connect with us

Nogomet

Tuchelov nasljednik tražit će se bez vremenskog pritiska

Objavljeno

on

Credit: IMAGO / Jan Huebner, SID, IMAGO/Eduard Martin

Nakon odluke o rastanku s trenerom Thomasom Tuchelom na kraju sezone, FC Bayern München kreće u potragu za novim “pravim” trenerom. Unatoč želji za obnovom kontinuiteta na trenerskoj klupi, klub želi pristupiti ovoj potrazi bez nepotrebnog vremenskog pritiska.

FC Bayern München posljednjih je godina promijenio nekoliko trenera. Odlazak aktualnog trenera Thomasa Tuchela je izvjestan, a sezona završava s trenutnim trenerom već spakiranih kofera. Ova odluka dolazi unatoč prvotnom dogovoru da će suradnja trajati najmanje do sredine 2025. godine. Ljeta 2021. i proljeća 2023. godine obilježila su prijevremena završetka mandata trenera Hansija Flicka i Juliana Nagelsmanna.

Govoreći o nedavnoj fluktuaciji trenerskog kadra, izvršni direktor Jan-Christian Dreesen izjavio je: “To je nešto što možemo poboljšati. Želimo ponovno više kontinuiteta na trenerskoj klupi. To je ono čemu težimo.”

I predsjednik Herbert Hainer gleda s kritikom na nedavne promjene na trenerskoj klupi: “Sada smo zamijenili tri trenera u relativno kratkom vremenu”, rekao je 69-godišnjak. To sigurno nije znak za FC Bayern, niti je želja kluba. Cilj je “dugoročno surađivati s trenerom. To ćemo pažljivo razmotriti i analizirati – i nadamo se dovesti pravu osobu”, dodao je Hainer.

Traženje trenera bez pritiska vremena

U potrazi za novim nogometnim strategom za iduću sezonu, u Bayernu ne žure. “Sada imamo malo vremena da se pravilno posložimo, i to ćemo i učiniti”, rekao je predsjednik nadzornog odbora u subotu navečer nakon pobjede njemačkog rekordera 2:1 protiv RB Leipziga.

Oglasi

Spekulacije o mogućim nasljednicima Tuchela već su u tijeku. Xabi Alonso iz Leverkusena smatra se poželjnim kandidatom. Međutim, već je spomenuto ime bivše svjetske zvijezde i trenera Real Madrida, Zinedinea Zidanea. Također se spominje i ime Sebastiana Hoeneßa. Bratić Ulija Hoeneßa već je uspješno trenirao Bayernove amaterske momčadi, a trenutačno uspješno radi kao glavni trener VfB Stuttgarta.

Međutim, trenutna sezona također bi mogla donijeti promjene u zvjezdanom sastavu. “Na kraju sezone morat ćemo sjesti i analizirati. Što nije u redu, zašto ne igramo tako dobro, je li to samo do trenera ili moramo nešto promijeniti i u momčadi”, postavlja važna pitanja za analizu sezone bivši direktor Adidasa. Hainer je najavio kritički pogled unatrag: “Svi se moramo upitati: momčad, trener, mi u vodstvu – i to ćemo i učiniti.”

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook