Connect with us

Nogomet

Zašto Joshua Kimmich treba ostati desni bek i u Bayernu i u reprezentaciji?

Objavljeno

on

Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

“Igram gdje me trener postavi” – Ova često korištena fraza nogometaša postala je mantra, ali kad je riječ o Joshui Kimmichu, njezino značenje dobiva poseban kontekst. Thomas Tuchel odlučio je postaviti Kimmicha na poziciju desnog beka u utakmici protiv RB Leipziga, što bi moglo biti ključno za ostatak sezone i čak za nadolazeće Europsko prvenstvo.

29-godišnji Kimmich često je isticao da se vidi kao veznjak, ali situacija u Bayernu, kao i u njemačkoj reprezentaciji, sugerira da bi ostatak sezone trebao ostati na poziciji desnog braniča.

Jedan od razloga za tu odluku je trenutačno jako dobra izvedba 19-godišnjeg Aleksandra Pavlovića na poziciji defenzivnog veznjaka. Pavlović je pružio odlične igre, što čini Kimmichu ozbiljnu konkurenciju u sredini terena.

S druge strane, na poziciji desnog braniča Bayern trenutno ima ozlijeđene Noussaira Mazraouija i Sachu Boeya, dok se Konrad Laimer tek vratio nakon ozljede. Ako Kimmich igra na desnom boku, Tuchel može zadržati Pavlovića na sredini terena, čime bi ojačao srednji red momčadi.

Bekovi su godinama problem brojnih ekipa i reprezentacija

Slična situacija je i u njemačkoj reprezentaciji. Dok na sredini terena postoji obilje kvalitetnih igrača, pozicija desnog braniča trenutačno je problematična. Izbornik Julian Nagelsmann nije krio namjeru da tu poziciju povjeri upravo Joshui Kimmichu na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Oglasi

Nastupajući za Bayern protiv Leipziga, Kimmich je pokazao da je dobar na poziciji desnog braniča. Redovito igranje na toj poziciji do kraja sezone omogućilo bi mu da dosegne vrhunsku razinu forme prije Europskog prvenstva.

Ova taktička prilagodba mogla bi biti od koristi za sve strane. Kimmichu bi pružila priliku da se izdigne iz trenutnih izazova i pokaže svoje kvalitete, što bi moglo pridonijeti i Bayernu i njemačkoj reprezentaciji.

Primjer Philippa Lahma

Sjetimo se samo Philippa Lahma prije Svjetskog prvenstva 2014. godine. Guardiola ga je često koristio u sredini terena, no pravi procvat dogodio se kada se vratio na poziciju desnog braniča tijekom turnira u Brazilu.

Ova taktička prilagodba također bi mogla biti ključna za Kimmicha, koji je nedavno bio predmet kritika u Bayernu. No, ako se Kimmich prilagodi novoj ulozi i pokaže visoku razinu igre, to bi moglo rezultirati pobjedama za sva tri strane – igrača, klub i reprezentaciju.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook