Connect with us

Rukomet

BiH, Srbija i Hrvatska u istoj jakosnoj skupini za ždrijeb EP-a 2024 u Njemačkoj

Objavljeno

on

BiH, Srbija i Hrvatska smještene su u treću jakosnu skupinu ždrijeba za muško Europsko prvenstvo u rukometu 2024., koji će biti održan 10. svibnja (17.45 sati) u Duesseldorfu.

Domaćin Europskog prvenstva je Njemačka, a turnir sa 24 reprezentacije bit će odigran od 10. do 28. siječnja sljedeće godine.

U treću jakosnu skupinu, uz Hrvatsku, Srbiju i BiH, smještene su još reprezentacije Poljske, Češke, i Sjeverne Makedonije te su to momčadi s kojima se “naše” reprezentacije ne mogu susresti u prvom krugu natjecanja.

Već je poznato da će Hrvatska na Euru biti u skupini B kojoj će domaćin biti Mannheim. U skupini A je Njemačka koja će svoje mečeve igrati u Duesselforfu i Berlinu. U skupini C svoje zajamčeno mjesto ima Island, a domaćin te skupine je Munchen. Norveška će biti u skupini D u Berlinu. Branitelji naslova Šveđani će također biti u Mannheimu, ali u skupini E, dok će svjetski prvaci Danci biti nositelji skupine F u Munchenu.

50.000 na otvaranju u Merkur Spiel Areni

Jakosne skupine za ždrijeb u Duesseldorfu napravljene su prema rezultatima u kvalifikacijama za Euro, kao i prema plasmanu reprezentacija na posljednjem Europskom prvenstvu održanom 2022., na kojem je Hvatska bila osma.

Oglasi

U prvu jakosnu skupinu smještene su Švedska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška i Island. U drugoj “posudi” će biti Njemačka, Nizozemska (osvajač prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini u kojoj je Hrvatska bila druga), Slovenija, Mađarska, Portugal i Austrija, a u četvrtu su smještene Švicarska, Rumunjska, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farski Otoci.

Otvaranje Europskog prvenstva će biti spektakularno, a očekuje se da će tada biti postavljen novi svjetski rekord u gledanosti jedne rukometne utakmice, jer će ona biti odigrana na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena koji ima kapacitet od 50.000 mjesta.

Drugi dio grupne faze natjecanja bit će odigran u Hamburgu i Koelnu, u kojem će LANXESS arena biti domaćin završnih natjecanja za odličja.

Ne sumnjamo da će BiH, Srbija i Hrvatska imati snažnu podršku s tribina.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook