Connect with us

Njemačka

Deutsche Bahn: Sindikat odbio ponudu

Objavljeno

on

EVG (Sindikat željezničkih radnika Njemačke) je ponudu koju je Deutsche Bahn dostavio prošli četvrtak odbacio kao “nedovoljnu”. Odgovarajuću odluku nadležna komisija za kolektivno pregovaranje jednoglasno je donijela u utorak kasno navečer.

“Bitne točke naših zahtjeva još uvijek nisu ispunjene. Od DB AG se hitno traži da smjesta uskladi svoju ponudu. Naše kolege nemaju nimalo razumijevanja za neprihvatljive postupke svog poslodavca”, rekao je pregovarač EVG-a Kristian Loroch.

“Ono što je trenutno na stolu je socijalno nepravedno. Zato što predložena postotna ljestvica stavlja u nepovoljniji položaj posebno skupine s nižim plaćama, za koje ovaj put želimo dobiti znatno više.”

U tom kontekstu, pregovarač EVG-a pozvao je Deutsche Bahn „da se ne pridržava ponuda koje neće dovesti do rezultata. DB AG mora konačno dati ponudu koja odgovara našim zahtjevima. Tek tada su mogući učinkoviti pregovori”, kaže Kristian Loroch.

“Prošlog smo tjedna s Deutsche Bahnom razgovarali o tome koje su strukturne promjene moguće zamisliti kako bi se riješile postojeće nepravde u plaćama i kako bi se odražavao potrebni minimalni iznos. Nažalost, ništa od toga se ne odražava u ponudi.”

Oglasi

Stoga tražimo od Deutsche Bahna da prilagodi svoju ponudu u skladu s tim i da odmah nastavi pregovore s nama“, objasnio je pregovarač EVG-a Kristian Loroch. “Pozvali smo našu središnju komisiju za kolektivno pregovaranje u Berlin i možemo nastaviti pregovore već u srijedu. To bi trebao biti interes željeznica, jer dokle god mi sjedimo za pregovaračkim stolom, štrajkova neće biti”, naglasio je.

“Neke željezničke i transportne tvrtke, s kojima trenutno također pregovaramo, sada su jasan korak ispred DB AG i već nude minimalni iznos za koji bi plaće trebale rasti svaki mjesec”, dodala je članica odbora za kolektivno pregovaranje EVG-a Cosima Ingenschay. Međutim, o stvarnom iznosu još se mora pregovarati u svim tvrtkama.

Ovaj tjedan EVG pregovara s Transdevom, Westfälische Landes-Eisenbahnom (WLE), s erixxom, vlexxom i Transfrachtom (TFG).

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook