Connect with us

Nogomet

MARIO VUŠKOVIĆ: Karijera pod upitnikom zbog dopinga?

Objavljeno

on

Mario Vuskovic

I dok se većina nogometnog puka lagano prebacuje sa klupskog nogometa na Svjetsko prvenstvo, njemačku i hrvatsku sportsku javnost poprilično je šokirala vijest da je branič HSV-a, Mario Vušković (20 godina), pao na doping testu.


Ta vijest ugledala je svijetlo dana krajem prošlog tjedna iako je test urađen sredinom rujna, poslije treninga HSV-a. Bivši igrač Hajduka, talenat i nada hrvatskog nogometa, Mario Vušković imao je Epo-a (Erythropoetin) u krvi. To je zabranjena supstanca, a kako je dospjela u krv mladog hrvatskog nogometaša još je nepoznato i u tijeku je opsežna istraga u koju je uključena i njemačka policija koja je danas izvršila pretres Mariovih osobnih stvari u klupskim prostorijama.

Sam nogometaš je rekao da ne zna porijeklo tog sredstva u svojim nalazima te je zatražio takozvano otvaranje B uzorka, to jest ponovno testiranje. Ukoliko i dodatni testovi pokažu prisustvo spomenute supstance onda hrvatskom internacionalcu prijeti kazna i do 4 godine zabrane igranja što bi jako naštetilo njegovoj karijeri. Ako istraga pokaže da je i klub na neki način učestvovao u tome slijedila bi drastična kazna i velikanu koji već 5 godina igra u drugoj ligi.

Osim kazne HSV bi se suočio i sa velikim gubitkom jer su u Vuškovića sveukupno uložili 4,2 milijuna Eura (posudba + transfer), a nedavno su odbili ponude od oko 10 milijuna Eura od nekih klubova iz Premierlige.

Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook