Connect with us

Viral

Mislila da se dopisuje s poznatim glumcem pa ostala bez novca

Objavljeno

on

Pulska policija istražuje prijevaru 49-godišnjakinje koja je oštećena za više tisuća eura nakon što je na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac te se neko vrijeme s njim dopisivala, da bi potom zaključila kako je prevarena, izvijestila je policija u utorak.

Nakon što je muškarac zadobio njeno povjerenje, zatražio ju je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav.

U razdoblju od 6. prosinca prošle godine do 25. siječnja ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od deset tisuća eura, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese navodno javio FBI sa zahtjevom za daljnjom uplatom novčanih sredstava te je slučaj prijavila policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav. 

Oglasi

“Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama.

Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise”, navode iz policije koja upozorava građane da budu oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook