Connect with us

Uncategorized

Panda pobjegla iz zoo-a u Kölnu, avantura je kratko trajala

Objavljeno

on

Devetogodišnja crvena panda Fred pobjegla je iz svoje nastambe u zoološkom vrtu u njemačkom gradu Koelnu vjerojatno se popevši preko grana bambusa koje su se savile pod snijegom.

“Zbog izuzetno obilnih snježnih padalina grane bambusa su se savile. Fred se vjerojatno preko njih popeo na drveće u neposrednoj blizini”, rekao je za Bild glasnogovornik zoo-a Christoph Schütte.

Čuvari su ga pronašli na drevetu pored nastambe, a budući da nije pokazivao nikakvu želju da se vrati kući, u pomoć su pozvani vatrogasci. 

Oni su donijeli visoke pokretne ljestve. Kad se jedan od vatrogasaca popeo do njega, Fred je pobjegao s drveta na tlo gde su ga čuvari uhvatili i nakon trosatne akcije spašavanja konačno vratili natrag u njegov ograđeni prostor.

Fred nije bio oduševljen, a to je i pokazao “laganim gunđanjem”. U nastambi ga je dočekala njegova partnerica, panda Mila.

Oglasi

Glasnogovornik zoološkog vrta rekao je da panda nije ozlijeđena u prošlotjednoj avanturi.

Fred, kojeg su čuvari prozvali Barney, zapravo je Englez. Došao je na svijet u zoološkom vrtu u Cotswoldu 2014., a u Koeln je došao 2015. i tamo je jedna od najpopularnijih životinja.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook