Connect with us

Celebrity

Prvi roman za djecu slavnog kuhara Jamieja Olivera

Objavljeno

on

Prvi roman za djecu proslavljenog engleskog kuhara Jamieja Olivera, “Billy i divovska pustolovina”, objavila je u hrvatskom prijevodu izdavačka kuća Mozaik knjiga.

Jedan od najpoznatijih autora i kuhara današnjice, sastavio je savršen recept za debitantski dječji roman – zrnca avanture, dašak prijateljstva, prstohvat misterije i puna žlica čarolije, napominje izdavač.

Glavni su likovi romana Billy i njegovi prijatelji koji znaju da je Vodopadna šuma teritorij u koji ne trebaju zalaziti zbog glasina da se tamo nešto čudno događa, ali kada otkriju tajni put ne mogu se oduprijeti iskušenju.

Tamo gdje nitko iz njihovog mjesta desetljećima nije kročio ubrzo će otkriti kako šuma vrvi magijom, a u njoj živi mnoštvo neobičnih stvorenja, uključujući i zajednicu vilenjaka kojima je potrebna njihova pomoć.

Jamie Oliver dosad je prodao 48 milijuna kuharica širom svijeta. Kuhati je počeo kao osmogodišnjak u pubu svojih roditelja, što je bila inspiracija za Velikog diva u ovoj knjizi. 

Oglasi

Kad je napustio školu, započeo je karijeru chefa koja ga je dovela do River Caféa, u kojem ga je zapazio jedan televizijski producent, a sve ostalo danas je već povijest.

Prijevod na hrvatski potpisuje Irena Jakelić, a roman je ilustirala Mónica Armiño, koja oblikuje likove, ilustrira pozadine i umjetnički oblikuje boje i teksture u filmovima i televizijskim serijama za predškolce, kao što je nagrađivana Puffin Rock.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook