Connect with us

Kultura

ROMAN S KLJUČEM: Kod 612 – Tko je ubio Malog princa?

Objavljeno

on

Kod 612 - Tko je ubio Malog princa
booksa.hr

Nakladnik OceanMore objavio je knjigu “Kod 612 – Tko je ubio Malog princa”, zaigranu i uzbudljivu književnu avanturu u kojoj se francuski pisac Michel Bussi vraća na izvore koji su nadahnuli Saint-Exupéryja za stvaranje svoje fascinantne pripovijesti o Malom princu.

Michel Bussi dugo je radio kao profesor geografije na Sveučilištu u Rouenu. Proslavio se kao autor kriminalističkih romana, a danas slovi kao jedan od najčitanijih i najprevođenijih francuskih autora. Njegovi su romani osvojili brojne nagrade, prevedeni na više od četrdeset jezika i adaptirani za film ili televizijske serije.

Roman s ključem, potraga za blagom, uzbudljiva književna istraga, roman “Kod 612 – Tko je ubio Malog princa” posveta je Antoineu Saint-Exupéryju i njegovu “Malom princu”, stoji u najavi.

Kod 612 pokušava razotkriti misterij

Neobična i fascinantna pripovijest o Malom princu, od prvog izdanja 1943. u New Yorku do danas, najprevođenija je knjiga na svijetu nakon Biblije, a Michel Bussi u svojoj zaigranoj i uzbudljivoj književnoj avanturi vraća se na izvore koji su nadahnuli Saint-Exupéryja za stvaranje svoga književnog dvojnika.

Pitanje tko je ubio Malog princa početak je jedinstvene istrage u kojoj će se na nevjerojatne načine ispreplesti život Malog princa i njegova tvorca, autora čija je smrt 1944., samo nekoliko mjeseci nakon objavljivanja knjige, i dalje obavijena misterijem. Michel Bussi svoje je istraživanje života i djela Saint-Exupéryja vješto pretočio u roman prepun zanimljivih anegdota, opisa stvarnih događaja i skrivenih citata iz brojnih Saint-Exupéryjevih romana, uklopljenih u napetu priču za sve uzraste.

Oglasi

Knjigu je s francuskoga prevela Tonka Baričević.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook