Connect with us

Uncategorized

Ribafish nastavlja “RokOtok” trećom plivačkom fazom

Objavljeno

on

Rokotok
RokOtok broj 3

Iz Privlake pored Zadra, u nedjelju 3. srpnja, počinje treća plivačka faza projekta „RokOtok“, kojom se želi potaknuti djecu da više pažnje posvete problemu zagađenja okoliša, da češće izlaze u prirodu i kvalitetnije provode slobodno vrijeme.

Projekt RokOtok provodi se od 2019. kada je u Zagrebu osnovana istoimena Udruga s namjerom da djeci i roditeljima na hrvatskim otocima uljepša ljetne dane.

Profesor geografije, TV voditelj i bloger Domagoj Jakopović Ribafish preplivat će svih 50 naseljenih otoka u Hrvatskoj, kao što je to, kako kaže, obećao svome sinu. Nakon što je 2019. obišao otoke u južnom dijelu Jadrana, a 2021. otoke u srednjem Jadranu, ove će godine Ribafish preplivati 17 otoka u sjevernom dijelu.

RokOtok misija

„Uz pridavanje važnosti bavljenju sportom, na svakom će se nastanjenom otoku održati prigodno druženje s lokalnom djecom i turistima na kojima će se govoriti i o važnosti ekologije, problemima zagađivanja i zagađivačima, novim igrama i avanturama te kvalitetnije provedenom slobodnom vremenu djece i roditelja“, najavio je Jakopović.

Iz udruge RokOtok također su naglasili potrebu za poboljšanjem kvaliteta uvjeta života na otocima te napomenuli da se većina okupljenih otočana u prve dvije godine projekta odazvala akcijama čišćenja plaža. Na druženjima tijekom posjeta otocima u južnom i srednjem Jadranu sudjelovalo je više od 3500 djece.

Oglasi
Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook