Connect with us

Gastro patrola

Gin naš svagdašnji

Objavljeno

on

U ovom izdanju smo recenzirali nekoliko vrsta zanimljivih ginova. Gin kao piće doživljava renesansu i sve je popularniji što svjedoči i veliki broj novih vrsta koje se mogu pronaći na tržištu. Ovo je bio naš odabir za ovo izdanje Gastro patrole.

Gin se dobiva namakanjem bobica borovica i drugog bilja u kvalitetnom, neutralnom alkoholnom piću, obično od kukuruza, sladnog ječma i katkad malene količine neke druge žitarice. Dry gin je stil proizvodnje, naime radi se tako da se alkoholno piće neutralizira prije redestiliranja sa botaničkim začinima. Dakle suh je tj. nezaslađen. U razvoju gina, od različitih vrsta izdvojio se London Dry Gin kao najpopularniji. Kao dodatak kleka, London Dry Gin destilira se uz korištenje citrusnog voća, kao što je limun i narančina kora, kao i uz delikatnu kombinaciju drugih biljaka, kao sto su anis, sjeme i korijen Angelico, korijen perunike, sladić, cimet, kora limeta i grejpa, šafran, tamjan, korijander, oraščić…

The Illusionist

Illusionist je gin iz Njemačke koji šminka usne i mijenja boju u kombinaciji s tonikom – otuda i naziv. Čista magija. Za biljne proizvode proizvođači su koristili kleku, citruse, anđeliku, kardamom, lavandu, sladić i ružmarin. Izgleda pomalo kao nešto što biste mogli pronaći na policama čarobnjaka, smješteno iza zmajevog jaja, nekih manjih dragulja duše i hrpe svitaka vatrene kugle.

Roku

Na japanskom roku znači “šest”. Suntoryjevo uzimanje džina naziva se “šest” prema šest suštinski japanskih botaničkih biljaka. Prvo, zeleni čaj postoji na dva načina: sencha i gyokuro. Trešnja, također dva načina: cvijet i lišće. A zatim yuzu i japanski papar. Postoji još osam tradicionalnih botaničkih tvari, čime se ukupan broj povećava na četrnaest.

Roku Gin ima dvije varijante na tržištu. Tu je ekskluziva za putovanja pod istim imenom s blago pojačanim cvijetom trešnje i njihovim redovitim perjanicom Roku Gin. Ovaj je potonji. Roku Gin destilira se iz općenito neutralne žitarice. Roku Gin ima eteričnu gornju notu cvjetova trešnje. Citrusna nota te papra i zelenog čaja nakratko se pojavljuju dok se brzo stišava. Nježna aroma brzo prolazi i nestaje.

Oglasi

Opihr

Prvo, ime. “Opihr” se čini kao igra imena mjesta Ophir, mjesta legendarnog neizrecivog bogatstva u Bibliji. U slučaju džina, izgovara se “o, vršnjak!” Priča koju pričaju botanici romantizirana je priča o europskoj/azijskoj trgovini začinima, iz koje je botanički akord džina nastao u 15. i 16. stoljeću.

Čak i riječ orijentalna nagovještava jednostavnije vrijeme kada su Europljani svu ogromnu blagodat Azije (i dijelove baltičke/istočne Europe i sjeverne Afrike) sveli na jednostavno “drugo”.

Ali iskreno rečeno, Opihr Gin je doista orijentalni na način na koji su taj izraz nekoć koristili Europljani. Sve osim smreke potječe iz ogromnog svijeta izvan Europe. Na primjer, Cubeb dolazi iz Indonezije; crni papar iz Indije; Turski kim; Marokanski korijander i španjolska seviljska naranča.

Tanqueray Blackcurrant Royale

Miris Tanqueray Gina od crnog ribiza topao je i intenzivan, crni ribiz i vanilija tjeraju nas na razmišljanje o punjenim francuskim pecivima. Cvjetne arome orhideje daju džinu puno složenosti i tajanstvenu eleganciju. Na nepcu ribiz i borovica plešu u cvjetnom zalasku sunca koji završava blago slatkim završetkom vanilije.

BONUS

Oglasi

Nordés

Nordés Atlantic Galicijski gin jedini je gin koji se proizvodi u Vedri u Galiciji na sjeveroistoku Španjolske na bazi četverostrukog destilata iz regionalnog bijelog vinskog grožđa Albariño tvrtke Atlantic Galician Spirits SOC, Ltda. Vrlo je blag, svjež i cvjetan. No, ima i blago slani morski karakter zbog svog podrijetla u keltskoj regiji Španjolske u blizini Atlantika.

Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook