Connect with us

Gastro patrola

Mali test ćevapa u Njemačkoj

Objavljeno

on

Test ćevapa

Ćevapi su omiljeno jelo, ne samo nas koji dolazimo s Balkana, već su pronašli svoje mjesto i u želu… srcima mnogih Nijemaca. Odlučili smo provjeriti ponudu u Njemačkoj, točnije u Münchenu.

Specijalitet koji nam budi emocije i uvijek je dobrodošao na trpezi je prepoznatljiv trade mark s naših prostora. S obzirom koliko nas je u dijaspori, a pogotovo u Njemačkoj, i poduzetnici su se potrudili da nam ove omiljene delicije ne nedostaje.

Kako smo testirali?

Testiranje ćevapa smo radili na način da smo kontaktirali sve proizvođače koje smo pronašli na tržištu i ponudili im da nam dostave 500 g originalnog pakiranja svojih proizvoda. Zašto originalnih? Nismo željeli neka posebna nego ona koja se mogu pronaći na policama trgovina.

Test je zamišljen tako da svi koji su probali ćevape pripremljene u istim uvjetima nisu znali koje ćevape kušaju. Neutralna osoba, inače vegan, ćevape je izvadila iz originalnog pakiranja i pripremila za pečenje tako da su svi brandovi bili fizički odvojeni a kušači nisu znali o kojima je riječ.

Okus, miris, ukupni dojam

Ocjenjivali smo okus, miris i ukupni dojam. Ukupan zbir svih ocjena donio je pobjednika. Želimo napomenuti da su svi bili ukusni, no ipak smo ih klasirali kako bi dobili priliku da ovo ubuduće postane tradicionalno natjecanje. Razlike su bile minimalne, no evo i kako su glasali neovisni kušači.

  1. mjesto: ŠkokićSarajevski ćevapi
  2. mjesto: Moosacher Paradies Ćevapčići Company Premium Foods
  3. mjesto: BrajlovićSarajevski ćevapi
  4. mjesto: Lidl – Lidl ćevapi

Zahvaljujemo svima koji su iskazali dobru volju za sudjelovanjem i veselimo se novom druženju!

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook