Connect with us

Zanimljivosti

Najbolja njemačka pizza dolazi iz Bavarske

Objavljeno

on

Pizza

Njemačko prvenstvo pizza majstora 2023. godine održalo se po 10. put, ovoga puta po prvi put na jednom od najvećih sajmova gastronomije u Europi Internorga u Hamburgu. Sudionici su se međusobno natjecali u dvije različite kategorije 13. ožujka. Jednom su pizzerije morale pripremiti “Pizzu Classica Gourmet”, a drugi put “Pizzu Napoletana Moderna”.

Najbolji njemački pizza majstor dolazi iz Frankonije

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 28 pizza pekara iz Njemačke. Frankonac je na kraju uspio osigurati prvo mjesto. Ubrzo nakon što je proglašen najboljim njemačkim pizzašem, pobjednik, Maurizio de Giacomo, rekao je za RTL koliko je bio “prezadovoljan” odlukom žirija. Očekivao bih sve, samo ne to, kaže 39-godišnjak. “Meni je bitno da je tijesto lijepo i prhko. Pomalo prozračno, zdravo i puno ljubavi je u njemu.”

Žiri je uvjerio svojom varijantom “Pizze Napoletana Moderna”. S još 24 člana dio je njemačke pizza reprezentacije (pizza-schule.de) koja sudjeluje na najvažnijim natjecanjima poput Campionato Mondiale della Pizza (svjetsko prvenstvo u pizzi) u Italiji.

Fürth ima dobre pizza majstore

Maurizio De Giacamo rođen je u Nürnbergu, a sada živi u Veitsbronnu (okrug Fürtha). Od 2000. godine vodi mobilni pizza kombi, “Pizza Bäcker Bande”, s kojim putuje na događanja. “Godine 2008. otvorio sam vlastitu pizzeriju ‘Pizzeria Maurizio’ koju uspješno vodim dugi niz godina’, kaže svoj uvod u pizza reprezentaciju. No, sada je vođenje zalogajnice prepustio ocu.

Osim De Giacama, postoji još jedan pizza majstor u regiji Fürth koji je osvojio nagradu. Pizzerija “Zulù” jedna je od 50 najboljih svjetskih pizzerija.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook