Connect with us

Gastro patrola

Naručili smo suho meso iz Slavonije za München

Objavljeno

on

Suho meso

U ove zimske dane kada je sezona prerade mesa za sušenje, testirali smo kako funkcionira dostava ovih delicija iz Slavonije do Njemačke.

Vjerojatno ste već mogli sretati oglase u kojima se nudi dostava suhog mesa na području Njemačke. Neki dostavljaju putem pošte, neki imaju vlastite dostave a neki prodaju iz mobilnih prodajnih jedinica.

Mi smo se odlučili da testiramo jednu od ponuda. Odabrali smo nasumice ali smo se vodili time da mora biti službeno licencirani obrt ili tzv. OPG – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Narudžba

Narudžba funkcionira veoma jednostavno. Stupili smo u kontakt sa jednim od ponuđača. Dao nam je cjenik, mi smo odabrali proizvode te smo iznos uvećan za poštarinu uplatili putem online bankarstva. Pošto je i Hrvatska članica EU transfer je bio brz i prodavatelj se brzo oglasio sa potvrdom da priprema isporuku.

Suho meso: cijene

Cijene su smatramo korektne i nismo imali dojam da su uvećane samo zato što se isporuka radi prema Njemačkoj. Cijene su u kilogramima.

Oglasi

Kulen 32 eur, Kulenova seka 26 eur, Kobasica suha 13 eur, Kobasica prodimljena 10 eur, Svinjski vrat (buđola) / Pečenica 20 eur, Slanina 13 eur, Čvarci 12 eur, Rebra suha 7 eur te svinjska mast 2 eur .

Dostava

Dostava traje 4 radna dana. Potrebno je da pored adrese date i broj telefona u slučaju da vas dostavna služba treba kontaktirati. Poštarina ovisi o veličini paketa do 5 kg 15 € Do 10 kg 20 € itd. Prije samog slanja prodavatelj nam je poslao slike izvagane robe i na kraju i paketa koji je bio spreman za slanje. Kako nam je prodavatelj rekao ovo nije samo radi povjerenja nego i kao dio obveze zbog poreza u Republici Hrvatskoj. Sve čisto i uredno

Paket se pojavio na vratima kako je i rečeno četvrtog radnog dana. Sve je uredno zapakirano i u vakumu. Proizvode smo testirali i ugodno se iznenadili kvalitetom. Vidi se da to nije onda industrijska roba kakvu srećete po dućanima. Ovo se radi po tradicionalnoj recepturi i na tradicionalan način. Ukusno je i stvarno smo uživali.

Sve u svemu naša Gastro Patrola je zadovoljna ukupnim dojmom. Ako uzmemo u obzuir činjenicu da Hrvatska postaje dio Šengena i da su već radikalno postroženi režimi za unos mesa i mesnih prerađevina mi vjerujemo da ćemo se ovoj metod vraćati sve više u budućnosti.

VIDEO:

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook