Connect with us

Njemačka

Obvezno cijepljenje za medicinske sestre i bolničko osoblje pod upitnikom

Objavljeno

on

Cjepivo protiv korone sa maskom i certifikatom

Zbog straha od gubitka osoblja, zahtjev za cijepljenje u domovima i klinikama koji stupa na snagu 15. ožujka ove godine mogao bi biti odgođen.

Novi problem za ministra zdravstva Karla Lauterbacha i kancelara Olafa Scholza

Uvođenje obveznog cijepljenja za medicinare i bolničko osoblje, koje je planirano za sredinu ožujka, dovedeno je u pitanje.

Kako doznaje Tagesspeiegel iz vladinih i državnih krugova, nekoliko saveznih država inzistira na odgodi ovog pravila. Umjesto toga smatraju da bi prvo trebalo pričekati uvođenje i prihvaćanje novog cjepiva proizvođača Novavax.

Previše je medicinskih sestara skeptično i više ne mogu dolaziti na posao zbog obveze cijepljenja. Takozvana cjepiva s umrtvljenim stanicama virusa mogla bi naići na veću prihvaćenost od prethodnih cjepiva koja su na bazi mRNA tehnologije.

Očekuje se da će prva pošiljka od 1,75 milijuna doza ovakvih cjepiva biti dostupna od 21. veljače. Između prvog i drugog cijepljenja treba proći najmanje tri tjedna. Ova tema bi mogla biti na dnevnom redu novog saveznog sastanka o korona pandemiji sljedećeg ponedjeljka.

Oglasi

Obvezno cijepljenje

Od sredine ožujka postavlja se uvjet cijepljenja protiv korone za sve zaposlenike u klinikama, staračkim domovima, medicinskim i stomatološkim ordinacijama, službama za spašavanje i njegu, domovima za starije i drugim medicinskim ustanovama. Onaj tko u tom trenutku ne može predočiti dokaz o imunitetu općenito više ne smije tamo raditi. U subotu je također održana konferencija državnih ministara zdravstva na tu temu.

Više informacija o proceduri

Prije svega, traži se više informacija o konkretnoj provedbi odluka od saveznog ministra zdravstva Karla Lauterbacha (SPD). Zalažu se i za ispitivanje višestupanjske procedure kako se necijepljenim zaposlenicima ne bi odmah moralo zabraniti rad.

Do sada bi zdravstveni odjel trebao moći izdati zabranu aktivnosti ako se ne predoči dokaz o cijepljenju. Sada se predlaže da se novčane kazne u početku koriste kao blaža sankcija.

Osim toga, ministri zdravstva traže da se cjepivo Novavax, koje će uskoro biti dostupno, ponudi prvenstveno ovoj skupini ljudi. Lauterbach bi trebao razjasniti sva otvorena pitanja o ovoj temi, na primjer tko bi se točno trebao cijepiti te koje iznimke postoje.

Söder traži reviziju uvjeta obveznog cijepljenja za klinike i domove

Bavarski premijer Markus Söder (CSU) također se izjasnio za reviziju uvjeta cijepljenja vezanih uz zdravstvene ustanove, koji će se po zakonu primjenjivati ​​od 15. ožujka.

Oglasi

Bilo bi bolje da cijepljenje bude obvezno za sve od samog početka, a ne samo za pojedinačne skupine. Jer prerano uvođenje u sestrinski i bolnički sektor može dovesti do gubitka kapaciteta osoblja medicinskih sestara“, kaže šefica CSU-a, dodajući kako treba ponovno preispitati jedinstveni datum za sve. Također je upozoreno na prekomjernu migraciju osoblja.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook