Connect with us

Zanimljivosti

PODARITE IM DOM: Kako u Njemačkoj posvojiti kućnog ljubimca?

Objavljeno

on

Životinje u skloništu često imaju tešku sudbinu iza sebe i zahvalne su na prekrasnom novom domu u kojem mogu zauvijek boraviti, stoga je od velike važnosti znati kako ih posvojiti. Donosimo najvažnije korake ka posvajanju kućnog ljubimca u Njemačkoj.

Za zaposlenike skloništa za životinje vrlo je važno da njihovi štićenici ne postanu ukrasi u novim domovima, već da idu u ruke odgovornim ljudima. To između ostalog znači da zainteresirana strana mora biti svjesna očekivanog načina života određene životinje.

Važna pitanja

Na primjer, ako učite, trenutno možda imate dovoljno vremena za psa. Ali, kako će to izgledati za tri ili četiri godine kada završite studij? Što se događa sa psom ili mačkom kad pohađate semestar u inozemstvu? Naravno, tu je i pitanje možete li platiti psa ili mačku, jer uz odgovarajuću hranu i razne dodatke, mogu postojati i vrlo visoki veterinarski troškovi.

Vaša životna situacija također nije beznačajna. Šarplaninac izgleda šik, ali u malom gradskom stanu više sliči slonu u porculanskoj trgovini.

Dopušta li vaš stanodavac držanje životinja? Što se događa sa životinjom ako, na primjer, morate ići u bolnicu? Imate li partnera, obitelj ili prijatelje koji će se za to vrijeme brinuti o vašem ljubimcu?

Oglasi

Sve su to pitanja koja biste si trebali postaviti unaprijed prije nego što odete u sklonište za životinje.

Koja je životinja prava za vas?

Fokus je na već spomenutim pitanjima. Ako su formalni uvjeti za udomljavanje životinje točni, ključno je pitanje prije svega koji kućni ljubimac najviše odgovara vašem načinu života?

Ako ste vrlo sportski nastrojeni i provodite puno vremena u prirodi, okretan pas, na primjer terijer ili škotski ovčar, mogao bi biti savršen partner za vas. Ako su vam dovoljne dvije do tri šetnje dnevno, nešto stariji, smireniji pas može biti idealan suputnik. Međutim, ne biste se trebali voditi prema tome koji su psi posebno popularni u trenutku donošenja odluke. Također, ne dopustite da vas veličina pasa zavara. Mali pas može biti puno naporniji od velikog.

Ako živite vrlo blizu prirode ili na farmi, mačka na otvorenom definitivno bi se željela preseliti k vama. Ako živite u gradu, međutim, nećete biti sretni s takvom mačkom, bez obzira koliko vam se sviđala. Djelatnici skloništa za životinje obično vrlo dobro poznaju svoje štićenike i stoga vam ih mogu savjetovati u skladu s tim da smještaj vodi sretnom kraju za ljude i životinje. No, samo savjet obično nije dovoljan.

Potrebne formalnosti

Ovisno o životinji, sklonište za životinje očekuje da unaprijed odvojite vrijeme i dođete nekoliko puta. Pogotovo je kod pasa ovaj postupak identičan u gotovo svim skloništima za životinje.

Oglasi

Većinu vremena životinja je rezervirana za vas tijekom ove uvodne faze kako bi dotična životinja mogla u potpunosti stupiti u kontakt s vama. Ako kemija između vas i odabrane životinje odgovara, ništa ne stoji na putu usvajanja. Međutim, ovisno o skloništu za životinje, trebali biste očekivati ​​da će prije ili kasnije provjeru provesti zaposlenik utočišta.

Uz ugovor koji, između ostalog, predviđa da životinju nećete proslijediti bez odobrenja skloništa za životinje, morate platiti i malu nominalnu naknadu. Kada zaključujete ugovor o zastupanju, sa sobom biste trebali imati i svoju osobnu iskaznicu.

U skloništu za životinje nećete naći samo klasične kućne ljubimce. Ovce, pilići, magarci i slično tamo čeznutljivo čekaju na novi dom. Ovdje je link na sklonište u Münchenu gdje možete vidjeti ponudu.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook