Connect with us

Bavarska

UBOJSTVO U NEUPERLACHU: Tuga nakon krvavog zločina

Objavljeno

on

Privodjenje osumnjicenog za ubojstvo u Neuperlachu
Foto: Theo Klein / BILD

Obitelj i prijatelji položili su cvijeće i svijeće na mjesto u parku gdje je Stjepan J. († 25) izboden nožem. Njegov nogometni klub prikuplja donacije.

Bio je strastveni i predani sportaš. Stjepan J. igrao je u veznom redu za momčad Munich Kickers. U subotu se 25-godišnjak sastao s prijateljima kako bi se družili. U parku u Neuperlachu dugo tinjajući spor s 22-godišnjim mesarskim pripravnikom iz Dachaua eskalirao je u smrtonosnu dramu. Osumnjičeni se sada nalazi u pritvoru u JVA Stadelheim. Policija i tužiteljstvo ga istražuju zbog ubojstva iz nehata.

Šestorica prijatelja, mladića od 18 do 25 godina, dogovorili su se, kao što su to često činili, da se zabave.

U subotu navečer najprije kupuju nekoliko boca piva na kiosku, a zatim grupa nastavlja igrati stolni tenis u parku kod Karl-Marx-Ringa, na uglu Peschelanger.

Spor je eskalirao kako je dan odmicao

Tijekom dana bilo je napetosti između Stjepana J. († 25) i mesara (22). Prema tvrdnjama policije, njih dvoje se već duže vrijeme nisu najbolje slagali. U subotu je atmosfera među njima bila posebno napeta. “Bilo je omalovažavajućih primjedbi o obiteljima jednih i drugih, ali i osobnih uvreda“, kaže Stephan Beer, voditelj odjela za umorstva K11.

Oglasi

Tada postaje nasilno. 22-godišnjak poteže ubodno oružje, vjerojatno nož, te nekoliko puta ubada Stjepana J., doznaje se u policiji.

18-godišnjak iz grupe je pokušao spriječiti spor ali je zadobio tešku posjekotinu na šaci. Stjepan J. pada na tlo, obilno krvareći. Ostali prijatelji, 18 i 19 godina, bježe, kao i navodni počinitelj.

Prolaznica pronašla tijelo

Stjepan J. ostaje sam u mračnom parku. Umire ispod košarkaškog obruča. Tijelo je pješakinja pronašla nešto iza ponoći. Prema nalazu obdukcije, Stjepan J. je morao biti mrtav oko tri sata. Svjedok zove policiju.

Iste večeri jedna klinika policiji prijavljuje pacijenta koji ima uočljivu posjekotinu na ruci. Riječ je o 18-godišnjaku koji je pokušao prekinuti svađu u parku. Preko njega istražitelji saznaju tko je bio na sastanku. Spominje se i ime 22-godišnjeg mesara.

Policija izvodi iznenađene osumnjičenike iz stana

Službenici SEK-a uhitili su osumnjičenika u njegovu stanu u Dachauu u nedjelju poslijepodne. Krupan muškarac visok 1,90 metara odveden je bez majice. Potpuno je iznenađen i ne pruža otpor. Istražitelji su u stanu pronašli boksere, elektrošoker i nož za koje policija tvrdi da bi moglo biti oružje kojim je počinjeno ubojstvo.

Oglasi

Državno tužiteljstvo vodi istragu za ubojstvo iz nehata. “Nema tragova ubojstva”, kaže tužiteljica Juliane Grotz. Ukoliko bude proglašen krivim, osumnjičeniku prijeti kazna do 15 godina zatvora.

Četvorica muškaraca koji su svog umirućeg prijatelja ostavili u parku, pak, zasad ne moraju strahovati od pravnih posljedica zbog nepružanja pomoći. “Nisu mogli vidjeti sve detalje u mraku”, objašnjava šef K11 Beer.

Nogometni klub prikuplja donacije za najmilije

Prijatelji i obitelj položili su cvijeće i zapalili svijeće na mjestu događaja. “Obitelj Kickers tuguje zbog gubitka svog dugogodišnjeg člana”, stoji na web stranici kluba. Stjepan je tragično stradao u 25. godini kao žrtva ubojstva. Stjepan J. bio je vezni igrač i napadač Kickersa. “Angažiran igrač s dobrom lijevom nogom na terenu”, kažu njegovi klupski kolege, “koji je uvijek bio dobro raspoložen i omiljen u momčadi.”

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook