Connect with us

Bavarska

Uniqlo dolazi u München: Što je problematično kod japanskog modnog brenda?

Objavljeno

on

Odjeća je jednostavna, ali šik i prilično jeftina. Teniska superzvijezda Roger Federer zaštitno je lice brenda. Uniqlo će se uskoro preseliti u Alte Akademie u centru Münchena. Tko stoji iza brenda?

Šuškalo se već neko vrijeme, sada je gotova stvar: japanski modni div Uniqlo otvara trgovinu u Münchenu. I to na najboljoj lokaciji.

Uniqlo otvara trgovinu u Münchenu: četiri kata s brzom modom

Uniqlo će zauzimati četiri kata u uzdužnoj zgradi Stare akademije na Neuhauser Strasse. Prema Signa Real Estate, tvrtki za nekretnine austrijskog milijardera Renéa Benka, trećina prodajnog prostora u Alte Akademie sada je iznajmljena Uniqlu. Obnova povijesnog niza zgrada između Stachusa i Marienplatza trebala bi biti dovršena prije kraja ove godine.

Ali što znate o modnoj marki odjeće, osim činjenice da je teniska zvijezda Roger Federer rado nosi i, prije svega, da možete kupiti vrlo jeftinu i jednostavnu odjeću?

Federer je nedvojbeno najprepoznatljivije lice brenda u cijelom svijetu. Prešao je iz Nike-a u japanskog proizvođača odjeće 2018. Postoji gotovo 2000 trgovina diljem svijeta (zasad su njemačke podružnice u Berlinu, Hamburgu, Kölnu, Düsseldorfu i Stuttgartu), tako da je brend definitivno konkurent H&M & Co.

Oglasi

Uniqlom upravlja drugi najbogatiji Japanac Tadashi Yanai, a svoju robu proizvodi uglavnom u Kini.

Uniqlo: Moda jeftino proizvedena u Kini

A ključna riječ Kina također je razlog zašto Uniqlo ne piše samo pozitivne naslove. U lipnju 2021. francuska tijela za provođenje zakona pokrenula su istragu jer su tvornice mnogih modnih dobavljača u kineskoj pokrajini Xinjiang očito zapošljavale ujgurske prisilne radnike. Osim Uniqla, vlasti su se usredotočile i na brendove kao što su Zara i New Balance.

Uniqlova matična tvrtka, Fast Retailing Group, izdala je u to vrijeme izjavu u kojoj je rekla da je upoznata s izvješćima, ali da ima strogu politiku nulte tolerancije prema prisilnom radu.

Stara akademija: Uniqlo i Novartis su podstanari

Nedavno je Uniqlo dospio na naslovnice u Japanu iako u pozitivnom kontekstu. Grupa je objavila da će povećati plaće zaposlenicima u Japanu za punih 40 posto. To je uslijedilo nakon zahtjeva premijera Fumija Kishide da se nadoknade sve veći troškovi života.

Usput, u Staroj akademiji Uniqlo će biti u susjedstvu još jedne globalne korporacije. Već je u studenom 2021. najavljeno da će švicarska farmaceutska multinacionalna kompanija Novartis tamo smjestiti svoje njemačko sjedište. Novartis je ondje iznajmio 9350 četvornih metara poslovnog prostora.

Oglasi

Osim Uniqla i Novartisa, u staroj Akademiji bit će i druge maloprodajne i gastronomske ponude te 60 dvosobnih stanova.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook