Connect with us

Automoto

FLY OVER: Neviđena utrka ‘Nevera vs. akrobatski avion’

Objavljeno

on

Utrka aviona i Nevere
Nesvakidašnja utrka aviona i hiperautomobila (foto: Gabrijel Brkić)

Rimčeva Nevera bila je zvijezda trodnevnog susreta vlasnika superautomobila u Varaždinu, u sklopu kojeg je na aerodromu održan spektakl Fly Over, automobilsko-zrakoplovna utrka Rimac Nevere i akrobatskog aviona. Pobjedu u nevjerojatnoj utrci odnijela je Nevera.

Tristotinjak posjetitelja svjedočilo je neviđenom spektaklu, utrci električnog hiperautomobila Rimac Nevere i akrobatskog aviona, a unatoč jakom vjetru koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su 20-minutni show. U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 km/h, konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedelji, Rimac Nevera, rekao je organizator događaja Krešimir Mostarčić, prenosi Hina.

Nevera nadmašila brzinu akrobatskog aviona

Neveru je vozio Miroslav Zrnčević, glavni testni vozač Bugatti Rimac automobila, koji je pojasnio kako je maksimalna brzina Nevere 420 km/h, a najveća brzina koju je postigao u ovoj utrci 350 km/h.

“Napravili smo dva pokušaja, u prvom pokušaju smo bili poravnati do samog cilja gdje sam ja počeo odlaziti, a na drugom pokušaju sam u principu pustio avion da malo više možemo dočarat kolika je razlika u brzini”, rekao je Zrnčević.

Izvor: sjever.hr

Kako je istaknuo Peter Podlunšek, iskusni Red Bull akrobatski pilot koji je upravljao sportskim avionom, utrka je bila tehnički vrlo zahtjevna.

Oglasi

“Kao prvo ovakve vožnje nisu uobičajene kada letiš naopačke 300 plus na sat i još je jako puhao vjetar, turbulencija je bila velika”, objasnio je Podlunšek iza kojeg je već nekoliko utrka, no ovo mu je prva s hiperautomobilom.

Najavljeni slični spektakli u Osijeku i Puli

Glavni organizator spektakla je Krešimir Mostarčić, a dio je trodnevnog susreta u kojem je Mostarčić doveo u Varaždin skupocjene automobile, pa su se tako varaždinskim ulicama provezli Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maserattiji, a vrhunac je bio dolazak Rimac Nevere. I to dolazak čak dva primjerka električnog hiperautomobila.

Izvor: Youtube/hina

“Moja vizija je da i manji gradovi mogu biti centri vrhunskih automobilskih događaja. Drago mi je da su ovaj susret prepoznali naši prijatelji i partneri iz brojnih europskih zemalja pa tako vlasnici ovih automobila dolaze iz Švicarske, Italije, Njemačke, Slovenije”, rekao je organizator Krešimir Mostarčić.

Najavio je kako će se slični događaji pod nazivom Fly Over by CleanFellas održati i u Osijeku i Puli.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook