Connect with us

Kultura

Josip Škiljo u Münchenu: Splitski đir za osmjeh na licu

Objavljeno

on

Josip Škiljo u Minhenu

Josip Škiljo, splitski komičar, je u organizaciji Matice Hrvatske München 22.4.2023. godine nastupio u Münchenu.

Dvorana Kulturhaus u Milbertshofenu u Münchenu je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta što je veoma ohrabrujući znak za stand up nastupe naših komičara u Munchenu. Ne samo njih nego i kulture općenito.

U više od sat i pol nastupa Škiljo je držao publiku nasmijanom i punom pozitivne energije. “Splicki stand up show” je presjek svakodnevnih situacija a i brojnih anegdota iz prošlosti ukusno upakiranih u ovaj nastup. Škiljo nenametljivo koketira sa stereotipima današnjice povlačeći paralele sa tim kako je nekad bilo. Uz crtice iz obiteljskog i lokalnog života prošarano splitskim đirom svakako je dobitna formula. Publika je otišla sa osmjehom na licu a vjerujemo da je to i poanta ne samo stand upa nego i performansa većine umjetnika.

U razgovoru za Putokaz.eu Škiljo je najavio nove nastupe u dijaspori krajem godine a mi ćemo svakako na vrijeme obavjestiti kada budu poznati konkretniji datumi i lokacije.

Josip Škiljo

“Škilji je stand-up primarna djelatnost, bilo da je izvodi na materinjem ili engleskom jeziku, ali je također često angažiran kao MC i voditelj na raznim eventovima, konferencijama, promocijama i slično. Neke je svoje ideje pretočio je u fizičku formu kroz grafički dizajn. Svakako svestran i ne baš normalan tip. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa! Doduše, svakim danom sve je dalje od tog cilja, ali se ne žali, jer živi svoj stand-up san i nada se da se neće probuditi.”

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook