Connect with us

Nogomet

Kahn i Salihamidžić blizu otkaza, zna se i tko će ih zamijeniti?

Objavljeno

on

Posljednjih godinu dana u FC Bayernu je turbulentno, a u središtu svega su Kahn i Salihamidžić. Konstantno se događaju nemiri unutar kluba, a vrhunac svega bila bi sezona bez ijednog osvojenog trofeja ukoliko Borussia u posljednjem kolu savlada Mainz na svom terenu.

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić stoga moraju brinuti o svojoj budućnosti kao izvršni direktor i sportski direktor FC Bayerna. Mogući kandidat za Kahnovog nasljednika je po svemu sudeći i Jan-Christian Dreesen – dobro poznato ime u klubu.

Jan-Christian Dreesen već je prošlog rujna najavio pak odlazak na kraju ove sezone. Nakon deset godina u upravi Bayerna, nije želio produžiti ugovor koji mu je istjecao, “na vlastiti zahtjev”, i “ponovno je redefinirao svoje osobne ciljeve nakon ovog izvanrednog desetljeća”.

Sada se, međutim, spekulira da bi Dreesen ipak mogao ostati i to kao nasljednik Olivera Kahna. Ako predsjednik Uprave nakon sjednice nadzornog odbora 30. svibnja doista bude razriješen dužnosti, Dreesen je mogući kandidat za nasljednika, navode “TZ” i “Abendzeitung”.

Istodobno, raspravlja se o njemu kao novom generalnom direktoru Njemačkog nogometnog saveza, kojim trenutačno privremeno upravljaju Axel Hellmann i Oliver Leki.

Oglasi

Dreesen potpisuje dobrim dijelom financijski uspjeh Bayerna posljednjih godina

Dreesen je bio zamjenik predsjednika Bayernovog upravnog odbora od 2014. i stoga bi bio logičan slijed da naslijedi CEO-a, kao i u svakoj drugoj tvrtki. Kao financijski direktor, 55-godišnjak je dao značajan doprinos mnogim financijski uspješnim godinama u FC Bayernu.

Na oproštajnoj objavi jesenas, predsjednik Herbert Hainer zahvalio mu je na njegovoj “izvrsnoj predanosti i njegovim velikim postignućima”.

Već je riješeno da 1. srpnja Dr. Michael Diederich postaje novi glavni financijski direktor i zamjenik glavnog izvršnog direktora. On je bio prethodni glavni izvršni direktor Unicredit Bank AG-a, ali je bio i član nadzornog odbora Bayerna od 2018.

Međutim, zasad su svi u Säbener Straße usredotočeni na finale sezone i u gostujuću utakmicu kod 1. FC Kölna u subotu (15:30), a sa malim nadama će oči biti uprte i u Mainz ne bi li kako uspio iznenaditi Borussiu na Westfalenu što je teško za očekivati, ali ne i nemoguće.

Sljedećeg utorka, kada bude “sjednica sezone” Odbora FC Bayerna, nemilosrdno će se analizirati protekli mjeseci i prevrtati svaki kamen. Ne govori se samo o Kahnovoj budućnosti, već i o sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, koji je također kritiziran.

Oglasi

Zbog promašenih transfera i minusa pod upitnikom je i Salihamidžić

Bayern je proteklih godina potrošio preko 200 milijuna eura na pojačanja, a zaradio je od transfera oko 150 milijuna i taj minus će Salihamidžić morati nekako opravdati.

Donekle je problem što rezultati zadnje vrijeme nisu dovoljno dobri da bi opravdali ulaganja i transfer minus. Mnogo je promašenih transfera za koje će bivši bh. reprezentativac morati preuzeti odgovornost.

I za njegovo mjesto su počele spekulacije, a najnovije ime koje bi moglo zasjesti u njegovu fotelju je Arjen Robben. No, treba pričekati sjednicu Odbora i njihove zaključke sljedećeg utorka.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook