Naslovnica Informacije Koliko zarađuju uposlenici FC Bayern ?

Koliko zarađuju uposlenici FC Bayern ?

Sve o primanjima u slavnom bavarskom klubu

493
0
Manuel Neuer
Manuel Neuer

Koliko zarađuju zaposlenici FC Bayern?


U minhenskom Bayernu zvijezde poput Roberta Lewandowskog zarađuju nekoliko milijuna eura, ali europski prvaci zaposlenike iza kulisa također pošteno plaćaju. Sada su poznate brojke koliko zaposlenici u FC Bayernu mogu zaraditi na pojedinim radnim mjestima.

Svatko tko ima ugovor s FC Bayernom jedan je od nogometaša s najvećom zaradom u Njemačkoj. Robert Lewandowski godišnje zaradi oko 20 milijuna eura , a slijede ga Manuel Neuer (oko 18 milijuna eura) i Thomas Müller (oko 17 milijuna eura).

Novine “Bild” sada su objavile brojke o tome koliko “normalni” zaposlenici zarađuju na rekordnim šampionima.

FC Bayern: Toliko zaradite s europskim prvacima


Klub zapošljava preko 1.000 ljudi širom svijeta. Mjesečna plaća stalnog zaposlenika u nižem segmentu iznosi oko 3.000 eura bruto. Uz to, svi zaposlenici mogu unajmiti automobil od partnera Audi pod povoljnim uvjetima. Menza, na čijem je čelu kuhar sa zvjezdicom Alfons Schuhbeck na ulici Säbener Strasse, besplatna je za zaposlenike.

Direktori u prosjeku dobivaju 200.000 eura. Za financijsku godinu 2018./2019. Nadzorni odbor primio je naknadu u ukupnom iznosu od 577.000 EUR, a Uprava je u istom razdoblju primila naknadu u iznosu od 11.225 milijuna EUR. Osigurani su službeni automobili marke Audi, a udruga također uplaćuje mirovinski sustav kod dioničara Allianza.

Bonusi – usprkos pandemiji korone i zahvaljujući trostrukom naslovu


Zaposlenici Bayerna također primaju naknade povezane s učinkom. Što je veća dobit Profi-AG na kraju financijske godine, to je veći bonus. Unatoč pandemiji sa značajnim gubitkom dobiti, ove će godine zaposlenici dobiti troškovnik i bonus – zahvaljujući trostrukom trijumfu. Obično je bonus barem još jedna mjesečna plaća.

Najpoznatije lice iza zvijezda je menadžerica momčadi Kathleen Krüger iz FC Bayerna. Na nju se gleda kao na posrednicu između trenerskog tima, tima i razine menadžmenta, ali prvenstveno je odgovorna za logistiku i organizaciju. Činjenica da je toliko popularna i prepoznata u klubu odražava se i na njezinoj plaći. Prema “Bildu” njezina godišnja plaća trebala bi biti oko 200.000 eura.

Allianz arena

Sigurnosne snage, upravitelji i vodiči na stadionu


Sigurnosne snage podijeljene su u tri kategorije u udruzi: poslovi od 450 eura, “porezna klasa” i zaposlenici na neodređeno vrijeme. Samo potonji dobivaju nagrade za godišnji odmor, bolovanje i božićnice. Već dva mjeseca zarađuju 12 eura na sat, prije je bilo 10. Zaposlenici u fan shopu u prve dvije godine zarađuju 11 eura na sat.

Započinjete sa poslom za 450 eura, ali nakon godinu dana možete se dokazati korak dalje u “poreznom razredu”. Tada također možete otići na izlete ili u trening kamp, ​​gdje redari u hotelima čuvaju hodnik igrača i tako prenoćiti u luksuznom hotelu poput profesionalaca. Mini joberi također čuvaju ulaze i ograde tijekom treninga na Säbener Straße. Uglavnom se radi o bivšim vojnicima.

Vodiči na stadionu također su uglavnom zaposleni na 450 eura. Trenutno 100-120 radi u FC Bayernu, samo pet bi trebalo biti stalno zaposleno, mnogi su zaposleni studenti. Vodič dobiva 20 eura po turneji po areni, 30 eura za VIP turneju i 35 eura za turneju dječjih klubova FCB. Vodič u prosjeku napravi pet tura dnevno. U dobrim danima postoji 100 do 140 tura u Allianz Areni. Međutim, to tijekom pandemije korone nije moguće, zbog čega se ugovori o radu prekidaju.

Burza poslova u bavarskom gigantu se nalazi OVDJE

Allianz arena

Imate priču za nas? Pišite nam: info@putokaz.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.