Connect with us

Atrakcije

Palača Nymphenburg uz predivnu prirodu skriva povijesna blaga

Objavljeno

on

Velika barokna palača Nymphenburg na sjeverozapadnoj periferiji grada izvorno je bila ljetna rezidencija birača Wittelsbacha u 17. stoljeću. Širina od krila do krila proteže se više od 600 metara, a ova ogromna palača sa svih je strana okružena kanalom Nymphenburg koji se prolazeći oko glavnih zgrada dijeli prije nego što se ispred glavnog pročelja ponovno skuplja u bazenu ukrašenom fontanama.

Prvo odredište svakog posjetitelja trebao bi biti Središnji paviljon, palača u obliku kocke u stilu talijanske vile, dovršena 1674. Tu je i dom raskošno uređene trokatne kamene dvorane (Steinerner Saal) i brojnih privatnih odaja s grandioznim namještajem uz predivne ilustracije.

U kapeli palače doživite predivan ambijent uz pogled na ekspresivnu stropnu sliku koja ilustrira život Marije Magdalene.

Marstallmuseum  uz palaču u bivšoj Dvorskoj konjušnici sadrži nacionalnu kolekciju prekrasnih kočija.

U veličanstvenim vrtovima parka Nymphenburg iz 17. stoljeća nalazi se Amalienburg, raskošan lovački dom poznat po čuvenoj dvorani zrcala. U vrtovima se nalaze i labirint s Heckentheaterom,  mramorni kipovi grčkih bogova, velika fontana i niz staklenika, uključujući Palm House, koji posjeduje prvi njemački sustav grijanja tople vode.

Oglasi

Adresa: Schloss Nymphenburg 1, 80638 München

Službena stranica: www.schloss-nymphenburg.de

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook