Connect with us

Atrakcije

Palača Residenz jedna od najspektakularnijih u Europi

Objavljeno

on

Stoljećima sjedište vojvoda, izbornika i kraljeva Bavarske, München Residenz jedna je od najspektakularnijih europskih palača.

Rasprostranjen oko sedam velikih terena, golemi kompleks Residenz sastoji se od tri glavna dijela: Königsbau, koji izlazi na Max-Joseph-Platz; Alte Residenz, okrenut prema Residenzstrasse; i Festsaalbau (Dvorana za bankete), s pogledom na Hofgarten.

Najstariji dio ovog ogromnog kompleksa bio je veličanstveni Antikvarij izgrađen 1579. Godine, sada dio izvanrednog Residenz Museuma. Alte Residenz, remek-djelo kasne renesanse i svjedok rastuće moći Bavarske, uslijedilo je ubrzo nakon toga, a konačne komponente, neoklasični Königsbau, Festsaalbau i Dvorska crkva, dovršeni su 1848. godine.

Oglas

Danas se u Residenzu nalazi niz spomenika i muzeja, uključujući Residenz Museum, Riznicu, Dvorsku crkvu Svih Svetih (Allerheiligen-Hofkirche) i kazalište Cuvilliés. Svakako istražite i područje palače s brojnim prekrasnim starim dvorištima, uključujući prekrasan Dvorski vrt, kao i brojne fontane, ribnjake i vrtove.

Adresa: Residenzstrasse 1, 80333 München

Službena stranica: www.residenz-muenchen.de

Oglas
Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook