Connect with us

Zanimljivosti

Njemačka pivovara proizvodi pivo u prahu

Objavljeno

on

Jedna njemačka pivovara napravila je revoluciju u načinu proizvodnje gaziranih pića tako što je napravila pivo u prahu koji gotovo oponaša izgled točenog piva, samo dodavanjem vode.

Neuzeller Klosterbräu, njemačka pivovara koja je u industriji već gotovo 500 godina, izumila je prah koji može napraviti pivo na isti način na koji bi osoba napravila instant kavu ili proteinski shake.

Pivo u prahu

Jednostavnim dodavanjem nekoliko žlica praha u čašu, dodavanjem vode i miješanjem, ljubitelji piva mogu napraviti svoje omiljeno piće bez otvaranja hladnjaka.

Kreacija poput biblijske namijenjena je smanjenju velikog ugljičnog otiska koji stvara izvoz piva, s jednom bocom od 355 ml koja je ekvivalentna 0,8 milja vožnje.

Uklanjanjem dodatne težine koju stvaraju staklo i voda, generalni direktor pivovare Stefan Fritsche kaže da bi izum mogao smanjiti težinu transporta za 90 posto.

Oglasi

“Beskorisno je prevoziti sve… tako da sada možemo ograničiti okus piva na 45 grama umjesto transporta 1 kg”.

Trenutno prah stvara bezalkoholno piće, međutim, g. Fritsche je rekao da će alkoholna verzija uskoro biti dostupna za koju se nada da će se moći izvoziti na globalnu razinu.

“Želimo, za otprilike tri mjeseca, biti spremni sa svime… a onda tražimo partnere, investitore koji žele započeti s nama”, rekao je.

Baš kao i obično pivo

Poznavatelj piva tvrdi da njegov proizvod ima okus “baš kao obično obično pivo”, a njegov izgled također izgleda slično tipičnom gaziranom pivu jer se pjeni nakon miješanja.

Međutim, g. Fritsche je rekao da mogućnosti stvaranja novih piva tu ne završavaju s više od 40 drugih pića u procesu izuma, dodajući trenutačnim izumima piva od trešnje, piva protiv starenja i piva od đumbira.

Oglasi

“Također stvaramo pivo za kupanje, tako da se možete čak i okupati u pivu”, rekao je.

“Imamo 42 različite vrste piva koje trenutno proizvodimo, čak i bezglutensko pivo i bezalkoholno pivo.”

Originalne ideje

G. Fritsche je rekao da njegove čudne ideje proizlaze iz jednostavnog pitanja koje si postavlja svako jutro: “Kako mogu uništiti vlastitu tvrtku?”

“Ako razmišljam o mogućnosti da uništim vlastitu tvrtku, netko drugi to također može učiniti i tako ovdje razvijamo vrlo lijepe stvari”, rekao je.

Kreacija je prva takve vrste u svijetu i razlikuje se od ostalih piva u prahu jer je gazirana.

Oglasi

Osim piva u prahu, Neuzeller Klosterbräu poznat je po svojim inovativnim idejama, originalnosti i starim receptima te ima distributere diljem svijeta.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook